743. ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ 1.GÜN PROGRAMI

AÇILIŞ TÖRENİ

743. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Kayı boyunun lideri, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin Türbesi’ne ziyaret ile başladı.

Ertuğrul Gazi Türbesi önünde İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Faruk TUNCER, Belediye Başkanımız Sayın Ferhat DURGUT, Yörük temsilcileri ve protokol üyeleri; 28. Dönem Kayseri Milletvekili ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Sayın Hulisi AKAR, Bilecik Valimiz Sayın Şefik AYGÖL, Ak Parti Milletvekili Sayın Halil ELDEMİR’i ve gelen misafirleri karşıladı.

743. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri; Ertuğrul Gazi Türbesi önünde saygı nöbeti değişiminin ardından türbe ziyareti yapılarak dua edildi. Türk Büyükleri Anıtı önünde devam eden törende, Vali Aygöl tarafından çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Halk oyunları ekiplerinin sunmuş oldukları gösterilerin ardından geleneksel şifalı pilav için kurban kesimi yapıldı.

Tören bu akşam, Çelebi Sultan Mehmet Camii’ nde Saat 20:00’de yapılacak mevlüt programı ile devam edecek.

TARİH SÖYLEŞİSİ VE RESİM SERGİSİ

743. Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında Hamidiye Külliyesinde; Sayın Profesör Doktor Taner BİLGİN tarafından, Söğüt ve Ertuğrulgazi hakkında tarih programı gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Faruk TUNCER, Belediye Başkanımız Sayın Ferhat DURGUT, ilçe protokolü ve vatandaşlarımız katıldı. Program sonrası Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Elçin MUSTAFAYEV’ in resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Program saat 20:00’de Çelebi Sultan Mehmet camiinde okunacak mevlüt sonrası, Tören alanındaki Ulu Çınar Sahne gösterisi ile devam edecek.743. Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında, Çelebi Sultan Mehmet Camiinde Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirildi. Programa Bilecik Valimiz Sayın Şefik AYGÖL, İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Faruk TUNCER ve vatandaşlarımız katıldı.

MEVLİD-i ŞERİF PROGRAMI

ULU ÇINAR SAHNE GÖSTERİSİ

743. Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında 1.günün son programı; Ertuğrulgazi’nin hayatını konu alan ULU ÇINAR sahne gösterisiydi. Tören alanında gerçekleştirilen programa Bilecik Valimiz Sayın Şefik AYGÖL, İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Faruk TUNCER, Belediye Başkanımız Sayın Ferhat DURGUT, İl ve İlçe protokolü ile vatandaşlarımızın katıldı.