742. ERTUĞRUL GAZİYİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ BAŞLADI
742. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Kayı boyunun lideri, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin Türbesi’ne ziyaret ile başladı.
Ertuğrul Gazi Türbesi önünde İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Faruk TUNCER, Belediye Başkanımız Sayın İsmet SEVER, Yörük temsilcileri ve protokol üyeleri; Bilecik Valimiz Sayın Şefik AYGÖL, Ak Parti Milletvekili Sayın Halil ELDEMİR ile CHP Milletvekili Sayın Yaşar TÜZÜN’ü karşıladı.
742. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri; Ertuğrul Gazi Türbesi önünde saygı nöbeti değişiminin ardından türbe ziyareti yapılarak dua edildi. Türk Büyükleri Anıtı önünde devam eden törende, Vali Aygöl tarafından çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Halk oyunları ekiplerinin sunmuş oldukları gösterilerin ardından geleneksel şifalı pilav için kurban kesimi yapıldı.
Tören bu akşam, Çelebi Sultan Mehmet Camiin’de Saat 19:20’de yapılacak mevlüt programı ile devam edecek.








