SÖĞÜT FOTO SAFARİ İLE TANITILACAK

Söğüt Belediyesi, Domaniç Belediyesi, Söğüt Tarih Araştırma Düşünce ve Kültür Sanat Derneğinin davetiyle sosyal medyadan haberleşerek bir araya gelen yaklaşık 30 fotoğraf sanatçısı, ilçemizdeki Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Külliyesi, Söğüt Müzesi, Çelebi Mehmed Camisi ve Kuyulu Mescid fotoğraflandı.

Ardından Borcak köyü ve Sırhoca köyünde çekimlerine devam edilen safarinin ilk günüde Belediye Başkanımız Sayın İsmet SEVET’ in katılımıyla sabah buluşan Foto Safari ekibi Ertuğrulgazi Türbesine geçilerek, ilk deklanşörlere basıldı.

Hamidiye külliyesi, Çelebi Sultan Mehmet Cami sonrası Ertuğrulgazi (Kuyulu Mescit) Mescidi sonrası köy etabına geçildi.

Borcak Köyü Muhtarı Osman ÇIRAKOĞLU’ nun hazırlattığı pilav, helva, ayran ikramının ardından Foto safari ekibimiz köy içinde çekimlerini yapmak üzere köy içerisinde yapıları ve manzara görüntülerini aldılar.

Sır hoca köyündeki çekimlerin ardından safarinin 1. Günü bitmiş oldu.

2. Etap foto safari sabah erken saat de Söğüt' ten hareketle Domaniç'te başladı.

Kayı boyu Domaniç Kültür Derneği Başkanı Sayın Alpaslan TURAN ekimizi Domaniç'te karşıladı. Foto Safari ekibimiz ilk olarak Çarşamba köyündeki Hayma Ana türbesiyle 2. günün çekimlerine başladı.

Berçin köyündeki tarihi gözetleme kulesi ve çevresinde fotoğraf çekimlerini yapan Foto Safari ekibimiz, ardından Osmangazi’ nin beşiği olarak rivayet edilen Mızık Ağacı (Anıt Ağaç) da çekimlerine devam etti.

Domaniç Kaymakam vekili Sayın Ahmet Salih POÇANOĞLU ve Domaniç Belediye Başkanı Sahvet ERTÜRK safari ekibimizi ziyarette bulundular.

Ziyaret sonrası safari ekibimiz akşam yapılacak katılım töreni için Söğüt’ te hareket etti.

Belediye Başkanımız Sayın İsmet SEVER’ in ve dernek başkanlarınında  bulunduğu  hediye ve plaket takdimi sonunda program bitmiş oldu.

Belediyemiz olarak katkılarından dolayı Söğüt Domaniç Foto Safari’ ye emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.